Botulinumtoxin (Botox) är ett läkemedel som använts inom sjukvården i över 20 år. Den aktiva substansen är ett högt framrenat bakterieprotein, Botulinumtoxin typ A. Det är således ett rent naturmedel utan modifikationer och mängden som används vid behandling är extremt liten, miljarddelar av ett milligram. Läkemedlet injiceras genom små, mycket tunna nålar och verkar lokalt kring injektionsstället genom att blockera nervimpulser till muskler eller körtlar. Effekten av injektionen kommer inom några dagar, utvecklas gradvis och är maximal efter 7-14 dagar.

Effekten är beroende av given dos och injektionssätt och effekten kvarstår 3-6 månader beroende på vad som behandlas. Något säkert fall av allergi har hittills inte rapporterats. Användningsområdena för botulinumtoxin blir bara fler och metoder och arbetssätt utvecklas snabbt.

Inom estetiken används det oftast för avlägsnande av ”bekymmersrynkor”, pannrynkor och utslätning av ”kråksparkar” vid ögonen och även dämpa ”cheek lines”, dvs linjer från kråksparkar som fortsätter ner på kinden. Med korrekt teknik kan även ögonbrynen lyftas, kurveras och formas efter önskemål.


PRISER

Injektionsbehandling Botox (Vistabel)


OMRÅDEN ATT BEHANDLA

-"Arga rynkan" (Glabella)

-"Kråksparkar" (Rynkor bredvid ögonen)

-"Rökrynkor" (Rynkor ovan- och under läpparna)

- Rynkor i Pannan

- Tandgnissling

-"Gummie Smile" (Visar för mycket tandkött vid leende)

- Sura mungipor

- Ögonbrynslyft

- Allmän Rynkbehandling


Vi erbjuder räntefri avbetalning i samarbete med Medical Finace